Banken

De banken begonnen als een heel simpel systeem. Het was een plek om veilig waardevolle dingen op te slaan. Naarmate van tijd is deze functie veranderd.

banken toolsAls iemand iets wou kopen van iemand anders moest die hier iets waardevols voor geven. In loop van tijd werden dit koper, zilver en goud. Begeven had mensen meer koper, zilver of goud dat ze konden dragen. Ze werden vaak berooft of werd bij hun ingebroken. Toen kwamen er mensen met kelders of grote stevige gebouwen. Ze boden aan om hun zilver of goud veilig te houden. Veel mensen begonnen hiervan gebruik te maken.

Als iemand iets wou kopen waar veel zilver of goud voor nodig was moest die weer alles slepen naar de verkoper. De banken kwamen met een oplossing hiervoor. Ze gaven de klant een briefje met de waarde van zijn kluis. Zo konden de mensen de papieren van de banken meenemen en dingen kopen. Later werd dit geld en de banken begonnen meer te doen dan alleen zilver of goud veilig houden.

Banken zijn nu grote en machtige corporaties. Ze lenen geld uit en investeren. Ze bieden hypotheken aan en staan garant. Nu bieden banken ook internetbankieren aan wat alles nog makkelijker maakt. Wat begon als een leeg gebouw voor opslag is nu een groot deel van onze samenleving. Voorlopig kunnen we dan ook niet zonder banken of hun tools.

www.snsbank.nl

www.ing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>